Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Meriradiokoulutusta (SRC + LRC) loka-marraskuussa

Meriradiokoulutusta (SRC + LRC) loka-marraskuussa

Teekkaripurjehtijat järjestää tänä syksynä yhteistyössä Traficomin Ari Caseliuksen kanssa SRC – ja LRC -tutkintopäivät kahtena eri lauantaina loka-marraskuussa. Rannikkolaivurin radiotutkinto (SRC) -päivä pidetään veneiden noston jälkeisenä lauantaina la 28.10. ja Avomerilaivurin radiotutkinto (LRC) -päivä siitä kuukauden päästä eli la 25.11. Tilaisuudet järjestetään Kumpulassa Traficomin tiloissa klo 10- n. 18. Päivien aikana kerrataan Ari Caseliuksen johdolla tutkintoon valmistavaa materiaalia ja suoritetaan itse tutkinto.

Meriradiokoulutus on tarkoitettu kaikille – voit olla aloitteleva purjehtija taikka jo kokenut merenkävijä tai jotain siltä väliltä. Meriradiojärjestelmän tuntemus lisää turvallisuutta vesillä liikkuessa, joten ei haittaa vaikka aihe olisi usemmallekin veneessä olevalle tuttu. TRIP:in kontekstissa SRC -pätevyystodistus on pakollinen rannikkopurtta kipparoiville eli kapteeneille.

Ennen ilmoittautumista kannattaa kuitenkin huomioida alla olevat tekijät ja rajoitukset:

  • Tilaisuuksien kieli on suomi eli materiaalin kertaus tapahtuu suomeksi, mutta kysymyksiä voi esittää myös englanniksi. Tämän lisäksi SRC -tutkinto on mahdollista suorittaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi – kieli valitaan ilmoittautumisen yhteydessä.
  • LRC -tutkintomateriaali on tällä hetkellä saatavilla vain suomeksi ja myös LRC -tutkinto on todennäköisesti mahdollista suorittaa vain suomeksi (tästä lisätietoa myöhemmin).
  • Osallistuaksesi LRC -tutkintoon, sinun tulee olla aikaisemmin suorittanut hyväksytysti SRC -tutkinto.
  • Tilaisuuksiin voi osallistua vain, jos suorittaa tutkinnon samana päivänä.
  • Rannikkolaivurin radiotutkinto (SRC) maksaa 45,40 € /osallistumiskerta ja Avomerilaivurin radiotutkinto (LRC) 67,30 € /osallistumiskerta. Todistus tutkinnon suorittamisesta maksaa 43,75€ /todistus. Osallistujille syntyy kuluja ainoastaan tutkinnon suorittamisesta  ja mahdollisesta todistuksesta.

Ilmoittautuminen sekä SRC- että LRC -tutkintopäiviin avautuu TRIP:in jäsenille keskiviikkona 20.09. klo 20. Ilmoittautumislinkki tulee löytymään silloin ainakin nettisivuiltamme uutisista sekä jäsensähköpostista. Tilaisuuksiin osallistuu jonkin verran myös Teekkaripurjehtijoiden ulkopuolisia henkilöitä, mutta jäsenillemme on reilusti tilaa.

Rannikkolaivurin radioliikenneopas on julkisesti saatavilla Traficomin sivuilla täällä. Suomenkieliseen oppaaseen pääset tästä ja ruotsinkieliseen tästä. Englanninkielinen SRC -materiaali jaetaan ilmoittautuneille erikseen. Avomerilaivurin radioliikenneopas on saatavilla vain suomeksi ja jaetaan tutkintopäivään ilmoittautuville erikseen. Materiaaleihin kannattaa tutustua huolella ennen tutkintopäivää, vaikka aihetta kerrataankin päivän aikana ennen tutkintoa.

Itse tutkintoa varten tarvitset mukaan:

  • lyijykynä, kumi ja kuulakärkikynä
  • 1 kpl paperinen passivalokuva (kuva ei saa olla vuotta vanhempi eikä siinä saa olla mitään merkintöjä tai aikaisempia leimoja)
  • kuvallinen henkilöllisyystodistus, josta ilmenee henkilötunnus. Esimerkiksi kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti.

Lisätietoa radioluvista ja meriradioliikenteesä löydät esimerkiksi Traficomin sivuilta täältä.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, voit ottaa yhteyttä TRIP:in teoriapuolen koulutusvastaava Emmiin sähköpostilla (emmi.nevalainen@teekkaripurjehtijat.fi).