Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Navigointikurssit

Mitä?

TRIP järjestää keväisin navigointikursseja ja -tenttejä Suomen Navigoinninopettajien kurssijärjestelmän mukaisesti. Kurssien sisällöstä ja opettamisesta vastaavat Suomen Navigoinninopettajien auktorisoimat vastuuopettajat yhdessä opettajien sekä apuopettajien kanssa. 

 

Navigointi 1 -kurssit (Sisävedet ja Itämeri) (FIN+ENG)

Navigointi 1 -kurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita.

 

Kevään 2024 Navigointi 1 -kurssi ajoittuu helmi- ja maaliskuun ajalle. Kurssi pidetään torstaisin Otaniemessä, alkaen 01.02. ja päättyen ti 26.03. järjestettävään tenttiin. Tentti on mahdollista tehdä myös nettitenttinä loppukevään ja kesän aikana. Tarkemman aikataulun löydät täältä. Hinnaston puolestaan löydät täältä

 

Teekkaripurjehtijat järjestää Navigointi 1 -kurssia myös englanniksi ja kevään 2024 kurssi alkaa myös helmikuussa. Tarkempia tietoja kurssistä löydät täältä, hinnaston täältä ja aikataulun sekä ilmoittautumiset täältä.

 

Navigointi 2 -kurssi (Vuorovesialueet ja Välimeri) (FIN)

Navigointi 2 -kurssi on jatkoa Navigointi 1 -kurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä, mutta syventää myös opittua navigointitaitoa. Navigointi 2 -tutkintoon voi osallistua, vaikka ei olisi alempaa tutkintoa suoritettuna.

 

Navigointi 2 -tentti on mahdollista tehdä paperi- tai nettitenttinä loppukevään ja kesän 2024 aikana. Ilmoittautuminen avataan pian. Hinnaston löydät täältä

 

Navigointi 2 -kurssi tentteineen pyritään järjestämään seuraavan kerran syksyllä 2024.

 

 

Ilmoittautuminen kevään 2024 navigointikursseille on päättynyt.

 

Milloin, missä ja miten?

Kurssit sisältävät seitsemän kolmen tunnin opetuskertaa sekä viimeisellä viikolla järjestettävän tentin. Kurssit järjestetään useimmiten arki-iltaisin Otaniemessä, mutta myös muutama etäluennot ovat mahdollisia. Tarkemman aikataulun löydät täältä. Aikaisemmin kursseja on toteutettu myös kokonaan etäopetuksena.

 

Luennoilla käydään läpi Suomen Navigoinninopettajien sisältöihin pohjautuvia materiaaleja, tehdään lasku- ja karttaharjoituksia sekä opetellaan käyttämään navigoinnin apuvälineitä. Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Läsnäolo ei ole pakollista, mutta se on erittäin suositeltavaa kokonaisuuden hahmottamisen ja tenttiin valmistautumisen vuoksi. 

 

Tentti on mahdollista suorittaa tenttipäivänä paikan päällä perinteisenä paperitenttinä tai netissä joustavana etätenttinä. Paperitentti sisältyy kurssimaksuun – nettitentti sen sijaan tuo hintaan 10 euron lisän. Myös pelkkään paperi- tai nettitenttiin osallistuminen on mahdollista, mikäli tentti olisi esimerkiksi jäänyt aikaisemmin suorittamatta. Mikäli ilmenee tarpeeksi kysyntää, TRIP järjestää mahdollisesti uusintatentin syksyllä. Ilmoita halukkuudestasi tenttiä syksyllä hallitukselle osoitteeseen hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi. Hyväksytyn tentin jälkeen saat sähköpostitse tutkintotodistuksen Suomen Navigoinninopettajilta.

Miksi?

  • Navigointikurssit ovat hyvä keino oppia tärkeitä merenkulun tietoja ja taitoja, joiden avulla liikut vesillä varmemmin ja turvallisemmin. 
  • Osallistumalla kevään kursseille pystyt soveltamaan opittua heti käytännössä seuraavalla kaudella.
  • Läpäisty Navigointi 1 -tentti on yksi kerhon vaatimuksista päästä TRIP:in perämieheksi.
  • Läpäisty Navigointi 2 -tentti on yksi kerhon vaatimuksista päästä TRIP:in kapteeniksi.
  • Navigointi 2 -todistusta tarvitset, jos haluat hakea kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa. Navigointi 1 -tutkinto voidaan myös hyväksyä, jos suoritat siihen täydentävän vuorovesitutkinnon.
 

Ja ei unohdeta sitä, että kursseilla voi tutustua kivoihin samanhenkisiin tyyppeihin ja vaikka löytää kavereita ensi kesän purjehduksille! 

Kenelle?

Navigointikurssit TRIP:in muiden kurssien tavoin on tarkoitettu ainoastaan jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsenemme, liity ihmeessä – liittymislomakkeelle pääset klikkaamaan täältä.

 

Järjestämme kursseja suomeksi ja englanniksi. Navigointi 1 -kurssi järjestetään molemmilla kielillä ja Navigointi 2 -kurssi ainoastaan suomeksi. Englanninkieliseen Navigointi 1 -kurssin pääset tutustumaan täältä.

 

Navigointi 1 -kurssille ei ole esitietovaatimuksia, kiinnostus ja oppimisenhalu riittävät. Navigointi 2 -kurssille osallistuvilla sen sijaan olisi suositeltavaa olla Navigointi 1 -kurssin tai vastaavaan, esimerkiksi Saaristolaivurikurssin, mukainen osaamistaso. Navigointi 2 -tutkintoon voi osallistua, vaikka ei olisi alempaa tutkintoa suoritettuna.

 

Matematiikan osalta Tripin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää. 

Mitä maksaa?

Vuoden 2024 kurssien, tenttien ja materiaalien hinnasto on näkyvillä täällä.

 

Kurssimaksut kattavat itse kurssin lisäksi yhden paperitentin tenttimaksun sekä hyväksytyn tenttisuorituksen jälkeen sähköpostitse lähetettävän todistuksen. 

 

Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi maksutiedot – muista käyttää annettua viitettä maksaessasi! Sinulla on 14 vuorokautta aikaa maksaa lasku sen jälkeen, kun olet lähettänyt ilmoittautumislomakkeen. Ota materiaalien noutoon kuitti mukaan maksetuista maksuista lunastaaksesi kurssimateriaalit.

 

Kurssit toteutetaan vapaaehtoisten voimin ja kurssimaksuilla kustannetaan tilavuokria sekä tenteistä syntyviä kustannuksia. Tuotoilla tuetaan Teekkaripurjehtijoiden toimintaa. 

Mitä tarvitsee mukaan?

Molemmilla kursseilla välttämättömiä ovat kurssikirja, harjoituskartta, astelevy, navigaatioharppi, viivain, lyijykynä, kumi ja laskin. Näitä kaikkia on mahdollista tilata kätevästi kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Hinnaston löydät täältä. Materiaaleja löytyy toisinaan myös käytettynä tai kirjastosta, minkä lisäksi voit tiedustella materiaalien saatavuutta TRIP:in varastolta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus@teekkaripurjehtijat.com. 

 

Astelevy on navigaatioon tarkoitettu astelevy, joka helpottaa astemittausta. TRIP:iltä tilattava harppi on navigaatioharppi, mutta myös tavallinen harppi käy. Suosittelemme messinkistä yhdenkäden versiota harpista.

 

Käytämme Suomen Navigoinninopettajien tuottamia kirjoja ja harjoituskarttoja.

 

Navigointi 1 -kurssille tarvitset mukaan Navigointi 1 -kirjan (Sisävedet ja Itämeri) sekä Navigointi 1 -harjoituskartan. Navigointi 2 -kurssille taas tarvitset Navigointi 2 -kirjan (Vuorovesialueet ja Välimeri) sekä Ranskan rannikolla sijaitsevien Kanaalisaarten alueen harjoituskartan (Imaray C33A Channel Islands). Navigointi 2 -kirjasta on ilmestynyt vuonna 2023 uusi päivitetty versio, jossa on 100 sivua enemmän tekstiä vanhaan painokseen verrattuna ja tämän lisäksi se sisältää vuorovesitaulukot, jotka on ennen pitänyt tulostaa erikseen. 

 

Materiaaleja jaetaan kurssien ensimmäisillä kerroilla kuittia vastaan.

Mistä saa lisää tietoa?

Lisätietoa navigointikursseista saat lähettämällä viestiä hallitus@teekkaripurjehtijat.fi tai suoraan teoriapuolen koulutusvastaava Emmille osoitteeseen emmi.nevalainen@teekkaripurjehtijat.fi. Jos olet jo Teekkaripurjehtijat ry:n jäsen, suosittelemme kysymyksesi jakamista sisäisellä #koulutus -Slack-kanavalla.

 

Lisämateriaalia kursseille, esimerkiksi harjoitustehtäviä, on saatavilla Suomen Navigoinninopettajien sivuilla.