Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Pitkä purjehdus

Omien varausten yhteydessä järjestetään vuosittain lähivesiä pidemmälle suuntautuva purjehdus vaihtomiehistöin kerhon rannikkopurrella. Pitkä purjehdus sijoittuu yleensä heinäkuulle ja sen aikana voidaan käydä esimerkiksi länsi- tai itänaapurimme vesillä, jopa Tanskassa asti. Pitkän purjehduksen ajankohdasta ja vuoroista päätetään pitkän purjehduksen kokouksessa, joka pidetään juuri ennen kipparikokousta toukokuussa. Käytännössä vuorot sumplitaan päätettävään muotoon jo kevätkaudella kiinnostuneiden kesken.

Purjehduksella on mukana aina vähintään yksi Tripin kapteeni ja perämies. Loppumiehistön liittouma voi valita mieltymystensä mukaan.

Esimerkiksi vuonna 2014 pitkä suuntasi Turun saariston läpi Ahvenanmaan kautta Ruotsin rannikolle, Gotlantiin, Latviaan ja Saarenmaan kautta takaisin Helsinkiin. Aikaisempina vuosina on käyty Saimaalla ja Ruotsin rannikkoa molempiin suuntiin.

Miehistöjen vaihdot sovitaan liikenneyhteyksien kannalta suotuisiin paikkoihin, kuten Hankoon, Turkuun, Maarianhaminaan, Tukholmaa, Gotlantiin tai muuhun sovittuun paikkaan.

Pitkään purjehdukseen liittyvät kysymykset: hallitus(at)teekkaripurjehtijat.fi