Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Omalla porukalla

Haluaisitko purjeveneen omaan käyttöösi kesällä? Kiinnostaako mahdollisuus tarjota upeita purjehduselämyksiä itsellesi ja kavereillesi? TRIPin jäsenenä tämä kaikki on mahdollista, ja mikä parasta – opiskelijaystävällisesti ilman paksua lompakkoa! Alla on esitelty, miten omien varausten tekeminen käytännössä tapahtuu.

1) Lähde mukaan talkoisiin ja kerää tarvittavat työtunnit

Omien varausten tekeminen perustuu kerhon hyväksi tehtyyn työhön, joka palkitaan purjehduspäivillä. Työtunteja saa veneiden kunnostuksista, tempauksista ja muusta kerhon hyväksi tehtävästä työstä, joka on erikseen määritelty. Omat työtunnit merkitään työtuntilistaan sitä mukaa kun tunteja kertyy.

Varaus- ja tuntien keruukausi on yksi vuosi aina toukokuusta toukokuuhun, jolloin listat palautetaan. Listojen palauttamisen jälkeen kerätyt tunnit kerryttävät siten seuraavan vuoden purjehduspäiviä. Veneitä voi varata, kun tunteja on varauskauden aikana kertynyt 20. Kippareilta vaaditaan lisäksi vähintään yhden esittelypurjehduksen kipparointia.

Halutessaan voi myös muodostaa useamman jäsenen liittouman, jolloin kaikkien työtunnit lasketaan yhteen. Liittoumaa käsitellään venevarauksissa kuin yhtä henkeä, eli riittää kun yhteenlasketut tunnit ylittävät 20 h!

Tarkemmat työtuntiohjeet ja työtuntilistapohjan löydät täältä: Työtuntiohjeet ja talkootuntilistapohja

2) Saavu kipparikokoukseen varaamaan omat päiväsi

TRIPin matkaveneiden FirsTripin, GinTripin ja ElecTripin varaukset kesälle tehdään kipparikokouksessa, joka järjestetään toukokuussa työtuntilistojen palauttamisen jälkeen. Varaukset tehdään työtuntien perusteella siten, että varauspäiviä saa tehtyjen työtuntien suhteessa ja eniten työtunteja keränneet saavat varata haluamansa päivät ensin. Varausmenettely on kuvattu tarkemmin veneenvaraussäännöissä.

3) Hanki varauksillesi kippari

Jos olet jo hankkinut TRIPin perämiehen tai kapteenin pätevyyden, voit toimia itse veneen kipparina. Voit kuitenkin varata veneitä vaikka sinulla ei olisikaan oikeutta kipparoida veneitä; tällöin vastuullesi jää ainoastaan hankkia reissulle mukaan pätevä kippari. Kätevä tapa lisätä kipparin saamisen todennäköisyyttä on tehdä liittouma kipparin kanssa. Perämiehen pätevyydellä saa kipparoida saaristopursia GinTripiä ja ElecTripiä ja kapteenin pätevyydella kaikkia TRIPin matkaveneitä. TRIPin kipparit yhteystietoineen löytyvät täältä: Kipparit

4) Navigare necesse est!

5) Kesän purjehdusten jälkeen…

Veneiden varauksesta peritään maksu, jolla katetaan veneiden ylläpito. Maksut määräytyvät varauspäivien perusteella, ja maksut laskutetaan jälkikäteen toteutuneiden varausten mukaan. TRIPissä periaattena on, että raha ei ratkaise mahdollisuutta päästä purjehtimaan, joten varausmaksut ovat verrattain hyvin alhaiset ja opiskelijaystävälliset. Maksujen suuruudet päätetään vuosittain vuosikokouksessa ja ilmoitetaan lisäksi kipparikirjeessä.

Kevytveneet

Yllä kuvattu varausmenettely ei koske kevytveneitä (Pinkee ja Flipper Scow), vaan niiden  varaaminen hoidetaan suoraan varauskalenteriin. Varaaminen edellyttää perehdytystä, jonka antamisesta vastaa kevytvenevastaava.