Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Ruoholahti

TRIP:n matkaveneet viettävät kesät Ruoholahden venesatamassa osoitteessa Tammasaarenaukio. Satama on Helsingin kaupungin hallinnoima ja aivan High Tech Center Helsingin kyljessä. HTC on se erikoinen toimistokolossi, jossa on oranssit teräksiset tukirakennelmat sataman puolella. Purjehduksille kokoonnutaan suoraan veneiden luokse. Voit halutessasi nostella tavarasi jo valmiiksi veneen istuinkaukaloon vaikka kippari olisikin vasta matkalla.

Veneet löytyvät kartan keskeltä nuolen osoittamasta kohdasta venepaikoilta 47 (s/y ElecTrip), 63 (s/y GinTrip) ja 64 (s/y FirsTrip).

Näytä suurempi kartta ja hae reittiohjeet

Metro

Metro on kätevin tapa päästä veneisiin lännestä tai idästä. Ruoholahden asemalta suuntaa etelään eli kohti merta kunnes saavut kanavalle. Käänny kanavalta oikealle kohti Lauttasaarta. Jatka kanavan vierustaa kunnes vastaan tulee mastoja. Jatka vasemmanpuoleiselle laiturille.

Ratikka 8

Ratikalla pääsee kätevästi metroaseman luota tai kauemmalta Kaapelitehtaan pysäkille josta lyhyt kävelymatka satama-altaaseen

Polkupyörä ja kaupunkipyörät

Otaniemestä pääsee pyöräteitä Keilaniemeen ja siitä Lauttasaareen, vaihtoehtoisesti myös hiekkateitä Lehtisaaren ja Kaskisaaren kautta. Kulje Lauttasaaren sillan pohjoispuolta Helsingin keskustaa kohti ja kieppaa heti sillan jälkeen vasemman kautta tunneliin. Siitä päädyt suoraan ajamalla venesatamaan. TRIP:n veneet ovat vastakkaisella puolella allasta. Jos olet kaupunkipyörällä liikenteessä lähin piste löytyy lauttasaaren sillan itäpuolella, aukiolla.

Auto tai yhteiskäyttöautot

Ruoholahden alue on melko armoton autoilijalle. Vaikka pysäköintipaikkoja on aivan sataman vieressä paikat ovat lähes kaikki maksullisia. Laiturin viereen pysäköimällä saa helposti sakot. Painavat tavarat voi kuitenkin purkaa myös laiturialueella, rampissa kannattaa varoa pyöräilijöitä jotka tulevat kulman takaa. Yhteiskäyttöautoille (DriveNow, GoNow, etc…) on pysäköintipaikka heti kellosaaren rannan länsipäädyssä (lähellä satamaa), joten siinäkin on lähestymisvaihtoehto.