Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Kilpailut

ElecTrip Hangon regatassa 7.7.2012

Teekkaripurjehtijoiden kilpailutoimintaan kuuluvat viikoittaiset harrastelijakilpailut Helsingin edustalla, FE83 -yksityyppikisat ja avomerikisat. Mukaan lähteviltä edellytetään perusmanöövereitten hallintaa, kuten vendat ja jiipit. Kilpapurjehduskokemusta ei ennestään tarvitse olla. Spinnupurjehduksen perusteet olisi kuitenkin hyvä kerrata.

Mukaan kisapurjehdukselle pääset ilmoittautumulla TRIP-jas sähköpostilistalle tulevaan purjehduskutsuun. Mukaan valitaan aina nopeiten ilmoittautuneet. Ilmoittautumiset kerää kilpailuvastaava tai kilpailuun osallistuva kippari.

Viikkokilpailut

Osallistutaan keskiviikkoisin West House Cup:n ja tiistaisin purjehdittaviin KoPun tiistaikisoihin. Kilpailuihin osallistutaan mikäli veneet ovat muusta käytöstä vapaana ja sopiva miehistö löytyy.

FE83-ranking kilpailut

FE83 yksityyppikilpailuissa kilpaillaan samantyyppisiä veneitä vastaan. Rankingsarja käsittää viisi kilpailua. Yksityyppikisoissa ei käytetä venetyyppien eroja tasoittavia lukuja.

Avomerikilpailut

Vuosittain osallistutaan avomerikilpailuihin, kuten Volvo Espoo-Suursaari Race ja Helsinki-Tallinna Race.

Kisatunnelmia Pinkeen mallisella veneellä

Videolla on kevytvenekilpailu Nassaun edustalla Bahamasaarilla. Kisoille ominaiset styyra-paara tilanteet eli väistämissäännöt, vendat, jiipit, myötätuuliosuudet, peiton saaminen ja tilan vaatiminen poijua kiertäessä tulevat kaikki esille videossa.

Tilanteet selitettynä (kisasäännöt ISAF 2013-2016)

0-1min Prestartti – Ajanlaskua starttiin. Haetaan hyvää asemaa linjalta. Kiihdytys lähtölinjalle ajoissa.

1min Samalla halssilla ylempi vene väistämisvelvollinen.

1:16 Venda – painonsiirto kallistuksen ollessa nolla.

2min Läskit laidalle. Seurataan vastustajia jos pitäis väistää. Vastustajien pitää ajaa tiukkaa luovia eli mahdollisimman ylös ja pidettävä kurssinsa.

2:45 Venda styyran veneiden eteen. Käännös valmistuttava ennenkuin toisilla mahdollisuus ajaa päälle.

3:05 “STARBOARD” – eli tuuli meillä styyralta/oikealta – toisen pitäis väistää ja väistääkin perän puolelta. Suomessa huudetaan STYYRAA.

3:30 Pinkeessä ei keulapurjeen spiirapuomia olekaan. Videon veneen heloitus muutenkin paremmassa kunnossa.

4:15 Jiippimerkin kierto.

4:42 Peitto – eli oman veneen keula on ohi edemmän veneen perän tasan. Sinulla on peitto edempään myös kun muulla veneellä on peitto teihin molempiin. Peitto saavutettu ennen merkkivyöhykettä (3 veneenmittaa).

4:52 Alemman veneen ei tarttis viel antaa tilaa, koska ollaan vyöhykkeen ulkopuolella. Voi sitä aina vaatia. Vastustajilta menee usein pasmat sekasin.

5:00 About vasta nyt merkkivyöhykkeellä eli Pinkeellä 15m ympyrä. FE:llä 25m.

5:20 Alamerkin kierto – Ei saa osua merkkiin. Purjeet kireälle ja nousu luoviin ja paino laidalle. Poijusta ulompien annettava tilaa merkinkiertoon KUN peitto on voimassa ennen merkkivyöhykettä ja vaikka peitto katkeaisi vyöhykkeen sisällä.

5:42 Styyraa.

6:10 Mainintoja oman miehistön läskittömyydestä ja naapureitten persvaosta.

6:43 Valmiina vendaan – styyralta tulee vene

6:48 Päästiin yli – aina ei käännytä.

7:20 Valmiina vendaan – 3,2,1 – kääntyy.

7:50 Spiirapuomin käyttöä – FEneillä spinnun nosto – Genoan lasku.

8:45 Onkelmia.

9:20 Spiirapuomi jumittaa falliin.

10:02 Maaliintulon äänimerkki.