Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Purjehtija- ja Saaristopäällikkökurssien ilmoittautuminen avautuu viikolla 9!

Purjehtija- ja Saaristopäällikkökurssien ilmoittautuminen avautuu viikolla 9!

Kesä lähestyy ja niin lähestyy myös Teekkaripurjehtijoiden vuotuiset käytännön purjehduskurssit. TRIP järjestää jälleen touko-kesäkuussa sekä mahdollisesti syksylläkin PORY:n koulutusjärjestelmän mukaisia Purjehtija- ja Saaristopäällikkökursseja. Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja tavoitteena on saavuttaa kurssin aikana taidot, joiden avulla kykenee toimimaan miehistön jäsenenä purjeveneellä. Saaristopäällikkökurssi on tarkoitettu jo kokeneemmille ja tavoitteena on, että osaa toimia kurssin jälkeen purjeveneen kipparina tutuilla vesillä päiväsaikaan. Kursseilla pääset oppimaan taitoja TRIP:in auktorisoitujen ja osaavien kipparien johdolla!

Sekä Purjehtija- että Saaristopäällikkökurssi kestävät 32 tuntia. Molempiin kursseihin kuuluu maissa järjestettävä teoriaosa (8h) ja köliveneillämme pidettävä käytännön osa (24h). Teoriaosa järjestetään kahtena tai kolmena iltana lähi- ja/tai etätoteutuksena. Käytännönosa voi koostua iltapurjehduksista, retkimuotoisista purjehduksista tai molemmista. Iltapurjehdukset järjestetään arki-iltaisin ja retkipurjehdukset viikonloppuisin, sisältäen 1-3 yöpymistä  veneessä. Kumpaankaan kurssiin ei sisälly tutkintosuoritusta, mutta kerhon veneillä on aikaisemmin järjestetty Saaristo- ja Rannikkopäällikkötutkintoja tutkinnonsuorittajan itse järjestämänä. Pyydettäessä kurssin kouluttaja voi tehdä merkintöjä PORY:n suoritus- ja lokikirjaan, joka on tilattavissa ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Kurssin käymisestä ei jaeta erillistä todistusta.

Purjehtijakurssille ei ole esitieto- eikä taitovaatimuksia, pelkkä kiinnostus oppimiseen riittää. Huomaa kuitenkin, että Saaristopäällikkökurssille vaaditaan Navigointi 1 -tutkinnon tai vastaavantasoisen tutkinnon hyväksytty läpäisy sekä vähintään 100 purjehdittua merimailia. Ilmoittautuminen Saaristopäällikkökurssille ei takaa pääsyä kurssille, sillä suoritukset tarkistetaan ennen kurssivahvistusta. Kerkeät vielä mukaan kurssille, mikäli suoritat Navigointi 1 -tentin tänä keväänä hyväksytysti. Osallistuminen on muiden kurssiemme tapaan mahdollista vain Teekkaripurjehtijoiden jäsenille – mikäli et ole vielä jäsen, nyt on sopiva aika liittyä joukkoomme täällä.

Pääset tutustumaan lisää kursseihin lisää omilla nettisivuillamme sekä PORY:n nettisivuilla (Purjehtijakurssi, Saaristopäällikkökurssi). Omien sivujemme tiedot, hinnastoineen ja aikatauluineen, päivittyvät lähiaikoina.

Ilmoittautuminen touko-kesäkuun kursseille aukeaa parin viikon päästä, viikolla 9. Tarkemmat tiedot kursseista ja ilmoittautumislomakkeen avautumisen ajankohta päivitetään tänne kerhon nettisivuille.

 

Seuraathan tiedotusta!