Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Johtisrekry! Hallituspestien esittely!

Johtisrekry! Hallituspestien esittely!

Nyt on taas se aika vuodesta, eli pikkujoulut ja vaalikokous lähenee, mikä tarkoittaa että haussa on nyt kiinnostuneita ehdokkaita ensi vuoden hallitukseen! Pikkujoulujen ajankohdasta ja paikasta ilmoitetaan vielä erikseen pian. Tällä sivulla vuoden 2024 hallituslaiset esittelevät pestinsä omin sanoin, jotta sinä voit valita niistä itsellesi mieluisan homman ja pistää hakemusta tulemaan. Lopulliset hallitusvalinnat tehdään äänestyksellä vaalikokouksessa marraskuussa, josta onlisätietoa tulossa pian. Mutta ei kuitenkaan haittaa vaikka et pääsisi juuri silloin paikalle — voit silti ilmoittaa kiinnostuksestasi etukäteen ja asettaa itsesi ehdolle vaaleihin. Lukemisen jälkeen voit ilmoittaa kiinnostuksestasi täyttämällä tämän lomakkeen.

Aloitetaan!

 

KOMMODORI

Ensimmäisenä esittelyvuorossa kommodorimme, Leo! ✨

Kommodori on hallituksen puheenjohtaja ja samalla koko kerhon keulahahmo. Kommodorin ydintehtävä on johtaa ja edustaa kerhoa. Kommodori tekee tiivistä yhteistyötä etenkin muiden hallituksessa olevien kanssa, mutta sen lisäksi myös lukuisten muiden kerhon aktiivien kanssa. Kommodorin pesti on yksi parhaista ellei jopa paras pesti kerhossa muihin kerholaisiin tutustumista ajatellen. Kommodorin pestiin sisältyy työsuhde-etuna kommodorin viiri, jonka voi ylpeänä nostaa saalinkiin liehumaan purjehduksilla.

Kommodorin pesti on vaativa, mutta samalla erittäin antoisa. Hyvin tehtynä kommodorin pesti vaatii vahvaa sitoutumista ja motivaatiota. Jonkin verran paksua nahkaa on myös hyvä olla, sillä kerhossa on monia mielipiteitä ja intressejä, joten erimielisyydet ovat mahdollisia. Tärkeintä on tehdä päätöksiä, jotka ovat kokonaisuutena kerholle hyväksi. Omasta kalenterista on löydyttävä riittävästi tilaa kerhotoiminnan edistämiselle.

Hallituksen jäsenistä valitaan yksi varakommodoriksi, joka ottaisi ohjat, jos itse kommodori on jostain syystä estynyt vaikka vetämään hallituksen kokouksen.

〰️

RAHASTONHOITAJA

Moi, täällä Sini 👋. Oon toiminut kuluvan vuoden rahastonhoitajan roolissa. Rahistelu on tosi itsenäinen ja opettavainen homma, jossa pääsee tutustumaan yhdistyksen talouden hallintaan käytännössä. Vaikka vastuu on omissa käsissä, apua saa aina muilta hallituslaisilta ja aiemmilta rahiksilta – kokemusta ei todellakaan vaadita! Kun itse aloitin, niin hallitustoiminta sekä purjehdus oli mulle täysin vieraita. Rahiksena oon kuitenkin päässyt tekemään ja oppimaan paljon sellaista, mistä on hyötyä vielä pitkälle. Taskussa on myös vuoden jäljiltä oiva määrä talkootunteja ensi kauden purjehduksia ajatellen!

〰️

SIHTEERI

Moikka! Oon Saga ja olen hoitanut sihteerin hommia vuoden 2024 hallituksessa.

Sihteerin tehtävien laajuus vaihtelee paljon riippuen yhdistyksestä ja jonkin verran jopa yhdistyksen sisällä riippuen hallituksen kokoonpanosta. Tripissä sihteeriksi ryhtyessä ei tarvitse osata oikeastaan mitään etukäteen. Tai siis itse en ainakaan osannut.

Sihteerin keskeisin tehtävä on esityslistan luominen hallituksen kokouksiin ja pöytäkirjan kirjoittaminen kokouksen aikana. Tämän vuoksi sihteerin pitää olla valmis olemaan paikan päällä (tai poikkeuksellisesti etänä) kokouksissa läpi hallituskauden. Lisäksi on hyvä olla valmis tekemään yhteistyötä puheenjohtajan kanssa mm. toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen kirjoittamisessa. Tämän lisäksi sihteerin on helppo osallistua halutessaan esim. tapahtumien järjestämiseen, nettisivujen ylläpitoon tai viestintävastaavan avustamiseen.

Suosittelen sihteerin paikkaa ehdottomasti kerholaiselle, joka on kiinnostunut olemaan aktiivinen yhdistyksessä, mutta ei vielä tiedä mistä aloittaa.

Syysterveisin🍄
Saga

〰️

KOULUTUSVASTAAVA

Heippa kaikki! 🌊🌊🌊 Oon toiminut hallituksessa koulutustoiminnan parissa vuodesta 2023 alkaen ja nyt parin vuoden jälkeen on aika eläköityä tästä pestistä. Koulutusvastaavan ensisijaisena tehtävänä on, muiden hallitusvastuiden ohella, koordinoida TRIP:in kurssitoimintaa ja toimia koulutukseen liittyvien asioiden yhteyshenkilönä hallituksessa.

Järjestämme vuosittain eritasoisia navigointi- ja purjehduskursseja englanniksi ja suomeksi, minkä lisäksi koulutustarjontaan kuuluu vaihtuvia kursseja. Kurssien aikaansaamiseksi täytyy löytää ja tuoda yhteen sopivat ajankohdat, kouluttajat, tilat, opiskelijat ja materiaalit. Joka kesä pidämme myös kriteerit täyttäville jäsenillemme Kipparikoulun, jonka koordinointi on tyypillisesti ollut koulutusvastaavan vastuulla.

Koulutusvastaava tekee yhteistyötä niin purjehduskoulun rehtorin, TRIP:in omien kuin yhdistyksen ulkopuolistenkin kouluttajien kanssa. TRIP:in navigointi- ja purjehduskurssit ovat auktorisoituja, joten koulutusvastaava on yhteyksissä myös koulutuksen taustaorganisaatioiden kanssa.

Kurssitoiminnan koordinoinnin lisäksi koulutusvastaava ehtiessään ja halutessaan kehittää samalla koulutustoimintaa, esimerkiksi uudistamalla käytäntöjä, järjestämällä työpajoja, etsimällä uusia koulutusmahdollisuuksia ja päivittämällä nettisivun ja Google Driven sisältöjä. Koulutusvastaavan pesti ei ole hallituksen kevyimpiä, joten tähän pestiin sopii motivoitunut ja sitoutunut tekijä. Ennakkotieto erilaisista koulutusjärjestelmistä ei ole pakollista – tekiessä oppii.

Sen lisäksi, että koulutusvastaavana oppii tuntemaan vähintään Suomen veneilyn koulutusjärjestelmää, tässä pestissä oppii ja kehittyy monen monessa muussakin asiassa. Pakettiin kuuluu markkinointia ja viestintää eri kanavissa, tapahtumien ja kokousten järjestämistä, lomakkeiden tekemistä, projektinhallintaa, suunnittelua ja organisointia ja paljon muuta.

Antoisa pesti, josta tietysti plussana voi saada paljon talkootunteja, jos niitä halajaa.Voit ottaa mahdollisissa lisäkysymyksissä yhteyttä muhun osoitteessa emmi.nevalainen@teekkaripurjehtijat.fi.
Terkuin, Emmi 🙂

〰️

VIESTINTÄVASTAAVA

Tänä vuonna meitä viestintävastaavia on kaksi, Jassu ja Venla. Pestin voi siis jakaa kaverin kanssa, tai rakentaa itselleen johtisryhmän pestin ympärille, mistä saa tarvittaessa apua nakkien jakamiseen. Viestintävastaavien ensisijainen tehtävä on uutiskirje Tripylän tekeminen, kurssien ja tapahtumien markkinointi ja muu fiilistely somessa. Toimintatapoja on mahdollista kehittää mieleiseen suuntaan ja leikitellä grafiikoiden ja kuvien kanssa! Me ollaan molemmat taiteilijoita valokuvataiteen maisteriohjelmasta Aallosta, joten on ollut mukavaa työskennellä itselle tutun ilmaisuvälineen parissa yhdessä. Viestintävastaavuus ei kuitenkaan vaadi aiempaa kokoemusta viestinnästä, ja on helppo ja hauska homma hallituksessa. Pesti sopii henkilölle, joka haluaa käyttää luovuutta ja oppia lisää kerhon toimintatavoista. 🫧

Mielellään toimimme neuvonantajina tai viestintätiimissä ensi vuonna auttamassa seuraavaa viestintävastaavaa. Ota meihin matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos haluat kuulla lisää jasmine.farling@teekkaripurjehtijat.fi & venla.laksola@teekkaripurjehtijat.fi!

〰️

PÄÄVENEENHOITAJA

Oletko intohimoinen purjehtija, joka haluaa viedä taitonsa uudelle tasolle ja oppia veneiden syvimmät salat? Tule mukaan ja astu pääveneenhoitajan rooliin! Tänä vuonna ElecTripin pääveneenhoitajana on toiminut Benjamin, joka on myös varakommodori. Pääveneenhoitajia on yhteensä kolme, kaikille kolmelle köliveneelle, mutta vain yksi heistä on osa hallitusta, jotta hallitus pysyy ajan tasalla veneiden tilasta. 🛠️

Pääveneenhoitajana pääset vastuuseen veneiden kunnossapidosta, huolehtien niiden huolloista, korjauksista syventämällä osaamistasi veneiden tekniikassa ja purjehduksen käytännöissä. Pääset myös verkostoitumaan työskentelemällä tiimissä kokeneiden purjehtijoiden kanssa. Itse ei tarvitse kaikkea kuitenkaan tehdä, vaan saa ja kannattaakin delegoida asioita esimerkiksi veneenhoitotiimille. Me entiset pääveneenhoitajat tarjoamme tukea, joten aikaisempaa osaamista ei vaadita.

〰️

KEVYTVENEVASTAAVA

Kevytvenevastaava 2024 on Pauli! ⛵ Lyhyesti sanottuna kevytvenevastaava vastaa kerhon kevytveneistä. Tarkemmin ottaen rooliin kuuluu kevytveneiden huoltoa ja kevytvenetapahtumien järjestämistä. Kevytvenevastaavan toimenkuvaan sisältyy myös jäsenten perehdyttämistä veneisiin ja purjehdukseen siten, että he voivat tehdä omia varauksia kerhon kevytveneille. Pestissä pääsee totta kai myös itse purjehtimaan.

Tänä vuonna vesille saatiin kaksi kerhon kolmesta käytössä olevasta kevytveneestä. Kolmannen veneen vesillelaskun esti halkeama pohjassa. Halkeaman korjaus on kuitenkin ollut tehokasta. Kaksi muuta venettä olivat kovassa käytössä, sillä tuttujen Kevyt-Torstaiden lisäksi kauden aikana järjestettiin niin Kevyt-Keskiviikkoja kuin Kevyt-Perjantaitakin. Näin jäsenille voitiin tarjota paremmat mahdollisuudet päästä kevytveneilemään.

Jos siis tykkää kevytveneillä, tai ylipäänsä purjehtia, tehdä veneiden huoltotöitä ja järjestää tapahtumia, niin kevytvenevastaavan pesti on oiva valinta.

〰️

TAPAHTUMAVASTAAVA

Kaudella 2024 meillä ei ole ollut nimitettynä varsinaista tapahtumavastaavaa, mutta useat tapahtumat on saatu järjestettyä yhdessä hallituksen jäsenten ja muiden apukäsien voimin. Tapahtumavastaavalla olisi ensi vuonna siis mukavaa hommaa järjestää kivoja tapahtumia ja aktiviteetteja, sekä nykyisille jäsenille, että mahdollisille tuleville jäsenille. Tapahtumavastaava järjestää muun muassa esittelypurjehdukset, opiskelijatapahtumat, eskaaderin ja laituritanssit, sekä joka viides vuosi vuosijuhlan. 💃✨

Tapahtumavastaava työskentelee usein yhdessä viestintävastaavan kanssa tulevien tapahtumien markkinoinnin kanssa. Tapahtumavastaava voi myös rakentaa tapahtumatiimin ympärilleen avustamaan käytännön järjestelyissä.

Lähde siis seuraavaksi tapahtumavastaavaksi, jos unelmissasi on järjestää parhaat bileet, eeppisimmät pikkujoulut tai kivoin kesäpiknik! Pestissä pääset innovoimaan hauskoja aktiviteetteja opiskelijasuunnistusrasteille ja koluamaan kerhon varastoa kaikennäköisille juhlalipuille ja vanhoille purjeille koristelutarkoituksiin. Tästä siis hauska pesti hyvälle tyypille. 🕺

〰️

HALLITUKSEN JÄSEN

Hallituksessa voi olla jäsenenä myös ilman tiettyä erikoisroolia, jolloin pääset tutustumaan useampaankin hallituspestiin matalalla kynnyksellä. Alexin tapauksessa hän on pitkän linjan kerholaisena toiminut vanhempana asiantuntijana varmistaen kerhon toiminnan jatkuvuuden. Hallituksen jäsenenä pääset äänestämään kerhoa koskevista asioista, auttamaan muita hallituslaisia tarpeen mukaan erilaisissa tehtävissä tai edistämään melkeinpä mitä vaan haluamiasi asioita kerhossa. Yleisesti ottaen hallitustyöskentely sisältää minimissään hallituskokouksiin osallistumisen sekä hallituksen sähköpostin vastuuvuorot. Useat asiat kaipaavat lisäkäsien apua vuoden aikana, joissa hallituksen jäsen pystyy resurssien mukaan auttamaan, kuten talkootuntien laskeminen, vuosisuunnitelman tekeminen, budjettisuunnittelu, tapahtumien järjestäminen, tilojen varaaminen, jne! Tässä pestissä pääset tutustumaan kerhon toimintaan sisältä käsin, ja panostamaan hommaan oman tilanteen mukaan niin paljon tai vähän kuin pystyt. Olisi kuitenkin toivottavaa, että pääsisit mukaan noin kerran kahdessa viikossa järjestettäviin kokouksiin (joko livenä tai etänä) keskustelemaan ja äänestämään kerhoa koskevista asioista.

Tästä siis pesti, josta voit joustavasti tehdä ihan omannäköisesi! ⭐️

〰️

JOHTISLAISET

Mikä on Johtis ja miksi liittyisin siihen? Kuten varmaan jo huomasit, useat hallituksen roolit keräävät ympärilleen tiimin (esimerkiksi veneenhoitotiimi, tapahtumatiimi, viestintätiimi), ja nämä tiimiläiset ovat siis osa johtista. Johtislaiset pääsevät vaikuttamaan kerhon toimintaan ja tekemiseen, mutta eivät ole mukana hallituksessa. Uutena tulokkaana seuraavalle kaudelle on ympäristötiimi, eli jos kerhon ympäristöasioiden edistäminen ja vaikuttaminen toimintatapoihin kiinnostaa, olethan yhteydessä hallitukseen.

Hallituksen kokousten pääasiallinen kieli on suomi, sillä se on kerhon virallinen kieli, mutta johtiksessa saa vapaasti käyttää vaikka englantia tai ruotsia. Johtislaiset ovat siis tärkeä osa kerhon pyörittämistä ja mahdollisuus saada ääni kuuluviin kerhon toiminnassa, sekä päästä oppimaan lisää haluamastasi aihealueesta. Tule siis mukaan tekemään kerhosta entistä parempi! 🐳

〰️

 

Siinä kaikki tällä kertaa! Elikkä voit ilmoittaa kiinnostuksestasi yhtä tai useampaa pestiä kohtaan tällä lomakkeella. Lomakkeen täyttäminen ei tässä vaiheessa sido sinua mihinkään pestiin, mutta auttaa meitä kartoittamaan mahdollista kiinnostusta vaalikokousta silmälläpitäen. Olethan yhteydessä hallitukseen hallitus@teekkaripurjehtijat.fi jos mistään jäi kysyttävää tai haluat tietää lisää. Ennen vaalikokousta, voit kysyä lisää kasvotusten esimerkiksi 26.10. kauden päätössaunassa ja venetalkoissa.

Nähdään pian!