Opiskelijan oma purjehdusseura
 
TRIP - Teekkaripurjehtijat ry

Kerhon lyhyt esittely

Kiinnostaako reipas merimieselämä, purjehduksen jalot taidot tai kenties mukava veneilyseura? Pidätkö tiikkiöljyn hajusta, ankkuriketjun kolinasta taikka saariston luonnosta? Oletpa sitten kaiken kokenut merikarhu tai tavallinen maakrapu, Teekkaripurjehtijat on juuri sinua varten!

Teekkaripurjehtijat eli lyhyesti TRIP on vuonna 1951 perustettu akateemisten opiskelijoiden purjehdusseura, joka tarjoaa kaikenlaista toimintaa merellisten aktiviteettien parissa. Jäsenistömme koostuu pääosin teekkareista, mutta muutkin opiskelijat ovat toki tervetulleita.

TRIP omistaa viisi purjevenettä (matkaveneet ElecTrip:n, GinTrip:n ja Trip Tonic:n sekä kevytveneet Pinkee ja Flipper Scow), jotka ovat koko kesän jäsenistömme ahkerassa käytössä. Kunnostuksilla pidämme venekantamme kunnossa ja mm. tempauksissa eli ulkopuolisille tehdyissä talkoissa saaduilla rahoilla aika ajoin uusimme kalustoamme.

Varsinaisen purjehduskauden ulkopuolella toimintamme sisältää saunailtoja, venemessuja ja excursioita. Keväisin järjestämme navigaatiokursseja, joilla opittuja taitoja voi sitten kesällä harjoitella veneillämme. Keväisin alkavat myös veneiden kunnostukset ja purjehduskausi avataan perinteisesti Wappuaattona. Alkukesätä kaikki veneet ovat purjehduskoulu käytössä ja vuosittain purjehtija- ja perämieskursseille mahtuu nelisenkymmentä kurssilaista.

Purjehduskauden happeningeissa, kuten Espoo-Suursaari Racessa, Hangon regatassa ja Helsinki-Tallinna Racessa muistutamme muuta purjehduseliittiä olemassaolostamme.

Hangon regatan jälkeen on ollut tapana lähteä pitkälle purjehdukselle, joka yleensä suuntautuu länsi- ja etelänaapuriemme vesille. Pidempi purjehdus mahdollistaa tutustumisen Helsinkiä kaukaisempiin vesiin. Veneiden vaihtopaikat ja purjehduksen kohde sovitaan kippareiden kesken.

Syksyllä järjestämme esittelypurjehduksia, joiden tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijoita purjehduksen iloihin ja saada tuoretta verta toimintaamme. Mikäli haluat oppia uuden harrastuksen tai olet jo vannoutunut purjehduksen ystävä, hyppää messiin!

Lisätietoja löydät tutkimalla sivujamme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi. Materiaalipankki sisältää kerhon säännöt ja muuta hyödyllistä.

Liity jäseneksi