Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Saaristo- ja rannikkolaivuritutkinnot pe 19.4.2013

Saaristo- ja rannikkolaivuritutkinnot pe 19.4.2013

Suorita saaristo- tai rannikkolaivurin tutkinto!

Teekkaripurjehtijat järjestää Suomen Navigaatioliiton saaristo- ja rannikkolaivuritutkinnot valtakunnallisena tutkintoaikana perjantaina 19.4.2013 kello 18-22. Tentit pidetään Otaniemessä Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun salissa S4, Otakaari 5, 2. kerros.

Ensin saaristo, sitten rannikko ja kv-lupakirja

Saaristolaivuritutkinto on navigoinnin, veneilyn sääntöjen ym. perustutkinto ja se täytyy siis tehdä ensin. Saaristolaivuritutkinnon suorittamisen jälkeen voi jatkaa rannikkolaivuritutkintoon, jossa kysytään säästä, vuorovedestä ym. Rannikkolaivuritutkinto kelpaa merenkulun teoriaosaamisen todistamiseen haettaessa kansainvälistä huviveneen lupakirjaa, yleensä kv-lupakirjaa tarvitsee vuokratessaan ulkomailla venettä.

Molempien tenttien suorittaminen

Jos tarvitset kv-lupakirjaa jo tällä kaudella, voi Tripissä suorittaa molemmat tentit samassa tilaisuudessa. Silloinkin saaristolaivuritentti tehdään ensin ja vasta sen jälkeen voi tehdä rannikkolaivuritentin. Jos kv-lupakirjaa ei vielä tarvitse, voi olla viisasta keskittyä aluksi pelkästään saaristolaivuritenttiin.

Hinta ja harjoittelu

Itseopiskelijoille yhden tentin suorittaminen maksaa 40 euroa. Tämän kevään kurssilaisilla tenttimaksu sisältyy kurssin hintaan. Saaristolaivuritentin itseopiskelijat ovat myös tervetulleita harjoittelemaan kurssilaisten kanssa tiistaina 16.4.2013 kello 17.30-20 sähkön saliin S1. Tilaisuudessa saa myös opastusta kurssin opettajilta.

Ilmoittautuminen, materiaalit ja diplomi

Itseopiskelijat ilmoittautuvat tentteihin laivurikurssien ilmoittautumislomakkeella:
https://teekkaripurjehtijat.fi/wordpress/?page_id=718

Samalla voit tilata materiaaleja itseopiskelua ja harjoittelua varten: kurssikirjoja, -karttoja, harpin ja kolmioviivaimen. Materiaaleja voi noutaa saaristo- ja rannikkolaivurikurssien kokoontumisista, kunhan sopii kurssin opettajan kanssa milloin tulee.

Todistukseksi tutkinnon suorittamisesta voit tilata diplomin. Diplomi maksaa 20 euroa ja se tilataan ja maksetaan etukäteen samalla kun ilmoittaudutaan tenttiin. Tutkintotilaisuudessa tai sen jälkeen ei siis voi tilata enää diplomia. Tarvittaessa voit myös jälkikäteen hankkia Suomen Navigaatioliitolta todistuksen suoritetusta tutkinnosta. Saaristolaivuridiplomia tarvitset lähinnä, jos aiot suorittaa rannikkolaivuritentin muualla kuin Tripin tilaisuudessa ja sinun täytyy todistaa suorittaneesi saaristolaivuritutkinnon. Teekkaripurjehtijoissa osaamme katsoa aiemman suorituksen myös omista papereistamme. Rannikkolaivuridiplomi tai -todistus tarvitaan kansainvälisen huviveneen lupakirjan hakemukseen.

Tsemppiä valmistautumiseen!