Opiskelijan oma purjehdusseura
 
eTRIPYLÄ 7/2012

eTRIPYLÄ 7/2012

Miten on kesä mennyt? No ainakin nopeasti, sillä syksy lähestyy jo kovaa vauhtia ja suurin osa kesän purjehduksista alkaa olla takanapäin! Loppukesä ja alkusyksy aktivoivat Trippiläisetkin kesän lomamoodista takaisin arkeen, mutta ennen sitä juhlitaan kuitenkin kesän päätteeksi ja eVene-projektin valmistumisen kunniaksi eVeneen kastajaisia tiistaina 28.8.. Tästä ja kaikesta muustakin lisää eTRIPYLÄN muodossa:

eTRIPYLÄ 7/2012

Sisältö:
1. Heinä- ja elokuun lokikirjasta…
2. *** eVeneen kastajaiset ja esittely ti 28.8. ***
3. TRIP-paidat noudettavissa
4. eVene-projektin tilanne
5. Veneiden tilanne
6. Kampuskarkelot 18.-19.9.
7. Syksyn purjehtijakurssien tilanne
8. Esittely- ja yhteispurjehdukset syksyllä
9. Johtis 8/2012 elo-syyskuussa

*****

1. Heinä- ja elokuun lokikirjasta…

Heinäkuun alku toi kerholle sekä hyviä että hieman ikävämpiä uutisia. Kerhon aktiivinen ja kunnianhimoinen eVene-projekti saatiin vihdoin lähes päätökseen juuri ennen Hangon regattaa, jossa venettä päästiinkin testaamaan jo toden teolla; tässä hieman lisämakua viikonlopusta https://teekkaripurjehtijat.fi/wordpress/?page_id=47 . Ikävämpiä uutisia toi tieto TripTonicin kivilleajosta ja pohjaan syntyneistä vaurioista. Vauriot osoittautuivat sen verran vakaviksi, että vene oli tuotava Inkoon edustalta takaisin Helsinkiin ja korjattavaksi Leeveneen telakalle, jossa se edelleen majailee remontin valmistumista odotellessa. Saattaa olla, ettei venettä saada enää vesille tälle purjehduskaudelle, mutta pienoinen mahdollisuus tähän on vielä olemassa.

Näin ollen pitkälle purjehdukselle lähetettiin Tonicin sijasta ElecTrip, joka seikkaili vaihtuvien miehistöjen voimin Saaristomeren kautta edestakaisin ja ympäri ämpäri Ruotsin ja Gotlannin rannikoita sekä Tukholman sisävesiä. Pitkä purjehdus päättyi tänään, jolloin vene palasi Porkkalasta Ruoholahteen kastajaisvalmiseluja varten. eVeneen kastajaisia on suunniteltu intensiivisesti elokuun ajan, ja h-hetki alkaa jo pian olla käsillä, minkä jälkeen moni voi varmasti huokaista helpotuksesta!

*****

2. eVeneen kastajaiset ja esittely ti 28.8.

eVene-projekti saatetaan vihdoin arvoiseensa päätökseen kastajais- ja esittelytilaisuuden muodossa tiistaina 28.8. klo 16:30 Merisatamanrannan Kompassiaukiolla. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä: https://teekkaripurjehtijat.fi/wordpress/?p=550 . Tapahtumaan on tulossa useita median edustajia sekä amiraali evp. Juhani Kaskeala, joten paikalle kannattaa todellakin saapua edustamaan TRIPpiä myös suuren yleisön edessä! Ja köydenveto sähkö vs. diesel tarjoaa varmasti myös hyvää viihdettä 😉

Paikalle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, ja muutamalle TRIPpiläiselle olisi vielä kysyntää myös järjestelypuolella, jotta kaikki saadaan valmiiksi tapahtumaa varten. Tehtävää riittää ainakin veneen siivoamisessa ma 27.8. illalla sekä itse tapahtumassa satunnaisissa järjestely- ja roudaushommissa. Mikäli kiinnostuit, ilmoita itsestäsi johtikselle osoitteeseen trip(a)list.ayy.fi . Ja kaikki TRIPpiläiset, muistakaa pukea tapahtumaan päälle TRIP-paitanne!

*****

3. TRIP-paidat noudettavissa

Uutuuttaan hohtavat ja tyylikkäät TRIP-paidat ovat saapuneet painosta! Te, jotka olette paidan tilanneet, voitte noutaa omanne Antti Ojapellolta Otaniemestä, sähkötekniikan korkeakoululta, huone G 417. Ilmoita Antille tulostasi etukäteen, antti.ojapelto(a)gmail.com tai puh. 050 560 9741. Paidan tilanneille lähetetään laskut myöhemmin.

*****

4. eVene-projektin tilanne

ElecTrip palasi siis tänään pitkältä purjehdukselta ja nyt  vene viimeistellään esittelykuntoon. Veneen sähköasennukset sekä puupinnat vaativat vielä hieman viimeistelyä, ja muutakin pientä tehtävää löytyy. Tekniikkapuoli on tarkoitus saada kuntoon viikonlopun aikana, jolloin maanantaina 27.8. vene siivotaan läpikotaisin, kansi pestään ja kyljet vahataan, jotta tiistaina meillä olisi mahdollisimman kiiltävä vene tv-kameroiden kuvattavaksi 🙂 Tähän urakkaan saa siis ilmoittautua, ohjeet kohdassa 2. Maanantai-iltana ElecTrip ja TripTease ajetaan siivousten päätteeksi Merisatamaan odottamaan kastajaisia.

Varustepuolella veneeseen saadaan kastajaisiin WB-Sailsilta lazy-bag-mallinen aurinkopaneelipuomipeite, ja myöhempää kehitystä jatkaa ainakin jääkaapin asentaminen ja mahdollisen harmaavesitankin toteutus. Lisätietoa projektista saa veneenhoitajilta ja eVeneen projektipäälliköltä, yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

*****

5. Veneiden tilanne

Kuten jo mainittua, TripTonic on paraikaa Leeveneellä telakalla pohjan korjaustöissä, joiden valmistuminen saattaa viivästyä niin, että vene saadaan vesille seuraavan kerran vasta ensi keväänä. TripTeasea on sen sijaan käytetty ahkerasti lyhyempiin purjehduksiin Helsingin edustalla ja rannikon läheisyydessä. Diesel-moottorin vaihteiden kanssa on ollut hieman harmia aina silloin tällöin erinäisten osien hajotessa, mutta muilta osin vene on toiminut käyttöasteeseen nähden oikein mainiosti eikä mitään suurempia vaurioita ole ilmaantunut; kiitos siitä teille, jotka olette veneellä vastuullisesti purjehtineet! Veneiden huoltolistaa päivitellään jälleen syksymmällä syyshuoltojen lähestyessä.

*****

6. Kampuskarkelot 18.-19.9.

Jokavuotinen yhdistysten esittelytapahtuma Kampuskarkelot järjestetään tänä vuonna ti-ke 18.-19.9., ja TRIP on jälleen mukana esittelemässä toimintaansa Aallon opiskelijoille ja haalimassa kerhoon uusia jäseniä. Karkeloiden järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin eVeneen kastajaisten jälkeen, mutta laittakaa päivät kalentereihinne jo nyt ja halukkaat varautukaa saapumaan TRIPin ständille kerhoa esittelemään; luvassa ainakin talkootunteja!

*****

7. Syksyn purjehtijakurssien tilanne

Syksylle on toistaiseksi varattu TripTease yhdelle viikonlopulle purjehtijakurssin pitämistä varten. Kurssin ja varsinkin useampien ryhmien järjestyminen on kuitenkin vielä epävarmaa yhden veneen ollessa poissa käytöstä. Mikäli kurssi järjestetään, siitä tiedotetaan tälle listalle syyskuun alkupuolella, joten seuratkaa tarkasti tiedotusta! Kurssitoimintaan liittyvissä tiedusteluissa voitte olla yhteydessä varakommodori Markus Relanderiin.

*****

8. Esittely- ja yhteispurjehdukset syksyllä

Purjehduskauden päätteeksi järjestetään jälleen esittelypurjehdukset syys-lokakuussa. Esittelypurjehdukset on tarkoitettu niille, jotka eivät vielä ole kerhon jäseniä, mutta haluavat kokeilla purjehdusta ja mahdollisesti liittyä kerhoon.

Mikäli TripTonic saadaan vesille vielä loppusyksyksi, järjestetään tuolloin vielä muutamia yhteispurjehduksia. Myös päiville, joille tulee varausten peruutuksia, on mahdollista järjestää yhteispurjehduksia. Yhteispurjehduksista tiedotetaan ja niille ilmoittaudutaan tällä sähköpostilistalla.

*****

9. Johtis 8/2012 elo-syyskuussa

Seuraava johtiksen kokous järjestetään elo-syyskuun vaihteessa, seuraa tiedottelua!