Opiskelijan oma purjehdusseura
 
eTRIPYLÄ 6/2012

eTRIPYLÄ 6/2012

Kesä on täällä ja TRIPpiläisetkin kohta jo karkaa purjehtimaan ja lomailemaan. Tässä tuleekin kesäkuun eTRIPYLÄ, jossa mm. tietoa laskutuskäytännöistä kesällä sekä muuta yleistä jorinaa. Hyviä tuulia ja mukavaa kesää kaikille!

eTRIPYLÄ 6/2012

Sisältö:
1. Touko- ja kesäkuun lokikirjasta…
2. Johtiskäytännöt kesällä
3. Veneiden tilanne ja kesän purjehdukset
4. eVene-projekti etenee
5. Johtis 7/2012 heinä-elokuussa

*****

1. Touko- ja kesäkuun lokikirjasta…

Touko- ja kesäkuussa on jälleen tapahtunut paljon asioita, mm. purjehtijakurssit saatiin vedettyä menestyksekkäästi läpi, ja nyt kerhossa onkin taas muutama kymmenen uutta ja pätevää gastia ja muutama perämies; olettekin lämpimästi tervetulleita joukkoon ja aktiivisesti mukaan toimintaan! Yhteispurjehduksille oli varattu reilusti tilaa kalenterista, joten enemmänkin yhteispurjehduksia olisi voinut pitää. Toivonkin, että kipparit innostuisivat vetämään lisää yhteisreissuja viimeistään siinä vaiheessa, kun eVene-projekti saadaan päätökseen ja vene purjehduskäyttöön.

Toukokuussa pidettiin myös turvailta veneillä ja kipparikokous, jossa jaettiin kesän purjehdusvuorot talkootunteja tehneiden kesken sekä hyväksyttiin muutokset veneenvaraussääntöihin. Varaukset näkyvät kerhon kalenterissa ja uudet veneenvaraussäännöt nettisivuilla materiaalaali-osiossa. Uusien nettisivujen sisältöä on päivitetty, ja tarkoituksena on tehdä niistä toimivammat ja selkeämmät erityisesti uusille ja tuleville jäsenille. Ulkoasua tullaan vielä muuttamaan, ja kaikenlaisia ehdotuksia erityisesti sisällön kehittämisestä otetaan mielellään vastaan; voitte lähettää sähköpostia allekirjoittaneelle ja webmaster Janne Immoselle.

*****

2. Johtiskäytännöt kesällä

Juhannuksen lähestyminen ja lomakauden alku tarkoittaa hieman väljempää tahtia johtiksen kokousten pitämisessä. Näin ollen tässä hieman tietoa käytännöistä, joiden mukaan keskeisimmät juoksevat asiat hoidetaan kesän aikana.

– Laskutus:
Ostettujen tarvikkeiden ja asioiden laskutus kerholta hoituu kesällä siten, että kuitit ja täytetty laskutuslomake skannataan ja lähetetään sähköpostilla kerhon rahastonhoitajalle Simo Näräselle ja allekirjoittaneelle, osoitteet ovat simo.naranen@aalto.fi ja simo.skogberg@aalto.fi . Tämän jälkeen Simo N. laittaa hyväksytyt laskut maksuun ja varsinainen hyväksyntä tapahtuu seuraavassa johtiksen kokouksessa. Laskutuslomakepohja löytyy kerhon nettisivuilta. Laskutettavaa tullee tänä kesänä aikaisempaa enemmän johtuen vielä keskeneräisestä eVeneen remontista ja venekassojen poistumisesta, jolloin myös mm. polttoaineostot maksetaan ensin itse ja laskutetaan jälkikäteen kerholta ym. käytännön mukaisesti.

– Kipparioikeudet:
Uusien veneenvaraussääntöjen mukaan kommodorilla on mahdollisuus hyväksyä henkilön kipparointi kerhon veneillä väliaikaisesti ennen kipparioikeusanomuksen varsinaista hyväksymistä johtiksen kokouksessa, mikäli perämieheltä tai kapteenilta vaaditut asiat on suoritettu ja kirjallinen anomus toimitettu johtokunnalle. Tällä perusteella hyväksytään seuraavien henkilöiden kipparointi:

Saaristo- ja rannikkopursien kipparointioikeus Annina Rottluffille, hakemus jätetty 16.5.2012
Saaristopursien kipparointioikeus Elina Salolle, hakemus jätetty 24.5.2012.

Em. kipparianomukset käsitellään seuraavassa johtiksen kokouksessa ja muutetaan pysyviksi, mikäli hallitus näin päättää. Onnittelut Anninalle ja Elinalle, kiva saada lisää naispuolista edustusta kipparijoukkoon!

*****

3. Veneiden tilanne ja kesän purjehdukset

TripTease ja Triptonic ovat olleet jo ahkerassa käytössä mm. purjehtijakursseilla ja yhteispurjehduksilla, myös iltakisaamista on päästy kokeilemaan. Veneet ovat pääosin hyvässä kunnossa, ainoana huolen aiheena on veden kertyminen Tonicin pilssiin ja pohjapalkkien väleihin; tämän syy on vielä enemmän tai vähemmän mysteeri, minkä vuoksi kaikkien veneellä purjehtivien on tarkkailtava aktiivisesti mahdollisia vuodon syitä ja kuivattava veneen pohjalle kertyvä vesi!

Kesän purjehdusohjelmaan kuuluu omien varausten lisäksi mm. Hangon regatta ja Tonicilla purjehdittava pitkä purjehdus, joka suuntautuu tänä vuonna länsinaapurimme vesille. Loppukesästä pidetään taas lisää viikkokisoja ja yhteispurjehduksia, kunhan ElecTrip saadaan myös purjehduskäyttöön.

*****

4. eVene-projekti etenee

ElecTrip on saatu vihdoin vesille kovan viimehetken pohjankunnostusurakan päätteeksi, tästä suuri kiitos ahkerille veneenhoitajille, erityisesti Mikko Eroselle ja Ville Valtoselle! Jäljellä olevia töitä jatketaan heti, työlistalla on vielä mm. maasähköjen ja valaistusten asennuksia sekä muita pieniä viimeistelytöitä. Mukaan remppaamaan pääsee seuraamalla talkooilmoittelua ja tiedustelemalla tilannetta veneenhoitajilta. Tavoitteena on saada vene edustuskuntoon loppukesään mennessä, ja jotta tähän päästään, tarvitaan kaikki saatavilla oleva talkoovoima käyttöön!

*****

5. Johtis 7/2012 heinä-elokuussa

Seuraava johtis pidetään heinä-elokuun aikana, tästä tiedotusta myöhemmin. Laskutuskäytännöistä yms. kesän aikana ohjeet kohdassa 2.

*****