Opiskelijan oma purjehdusseura
 
eTRIPYLÄ 3/2012

eTRIPYLÄ 3/2012

Hei trippiläiset,

Eilen pidettiin taas johtiksen kokous ja tässä on eTRIPYLÄ 3/2012, eli tietoa kerhon lähiajan tapahtumista.

Sisältö:
1. Ympäristöilta 12.3.
2. Talvipäivät 23.-25.3. Luukissa.
3. Saaristo- ja rannikkolaivurikurssien ilmo loppuu 9.3.
4. Purjehtijakurssien ilmo alkaa 20.3.
5. Nokia-talkoot 2.-3.5.
6. Johtis 4/2012 4.4.
7. eVene projekti edistyy.

*****

1. Ympäristöilta 12.3.

Maanantaina 12.2. klo 18 järjestetään keskusteluilta OK20 isolla puolella, teemana on veneily ja ympäristö.

Kerhomme jäsen Ville Karvinen pitää alustuksen. Hän työskentelee tutkijana Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksessa. Pohdimme tämän jälkeen, mitä voisimme tehdä kerhona tai itse veneilijöinä luontoystävällisen veneilyn edistämiseksi. Kuulemme myös Tripin luontoystävällisen veneilyn koeprojektin, eVeneen tilanteesta.

Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, niin Tripin jäsenille kuin muillekin. Kevään saaristolaivurikurssilaisille suosittelemme tätä erityisesti, sillä kurssin ympäristöasioiden opetus tapahtuu tässä tilaisuudessa. Illan mittaan on myös helppo tutustua Kerhon jäseniin. Jotain pientä tarjoilua järjestetään ja sauna on lämpinä, ota siis pyyhe mukaan.

Lyhyesti…
Mitä: Keskusteluilta teemana veneily ja ympäristö
Milloin ja missä: ma 12.3. klo 18 OK20 iso puoli
Mitä mukaan: Oma pyyhe
Miten: Saavu vain paikalle!

*****

2. Talvipäivä Luukissa 23.-25.3.

Teekkaripurjehtijoiden perinteinen talvipäivä pidetään pe-su 23.-25.3. Ohjelmassa on mökkeilyä ja vapaavalintaisia talviaktiviteettejä, esim. avannon tekoa, uintia ja pulkalla laskemista, tai jotain muuta hauskaa! Kerho tarjoaa jotain sapuskaa ja mahdollisesti saunajuomat. Paikalle voi tulla perjantaina tai lauantaina, molempina päivinä järjestetään kimppakyytejä. Lisätietoja tapahtumasta tulossa pian!

Lyhyesti…
Mitä: Talvipäivät Luukissa
Milloin ja missä: pe-su 23.-25.3.
Mitä mukaan: Yöpymis- ja saunakamppeet.

*****

3. Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit

Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit ovat menossa, tosin tällä viikolla on tauko luennoissa tenttiviikon takia. Molempien kurssien yhteinen tenttitilaisuus järjestetään perjantaina 20.4. klo 18-22 luentosalissa S4.

Ilmo sulkeutuu 9.3. eli viimeinen ilmoittautumispäivä kursseille ja tenttiin on huomenna!

*****

4. Purjehtija- ja perämieskurssit

Ilmoittautuminen Tripin kevään 2012 purjehtija- ja perämieskursseille alkaa tiistaina 20.3. klo 12 Tripin nettisivuilla. Kurssit ovat perinteisesti olleet hyvin suosittuja, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Kurssien kaikille yhteinen teoriaosuus koostuu kahdesta arki-illasta huhtikuun lopussa. Käytännön osuus koostuu kahdesta arki-illasta ja viikonlopusta (esim. pe-ma) Käytännön osuudet järjestetään 4 hengen ryhmissä toukokuun alusta kesäkuun alkuun. Kurssien hinta on opiskelijalle 200e ja valmistuneelle 350e. 10h talkoopanoksella saa 50e alennuksen kurssihinnasta, tai osallistumalla Nokia-tempaukseen 3.5. saa 100e alennuksen.

Purjehtijakurssilla opetellaan veneen hallintaa, purjeiden nostamista, laskemista ja säätämistä siinä välissä, turvallisuusseikkoja ja mukavuustekijöitä. Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia. Jos sinulla on jo jonkin verran purjehduskokemusta, tai olet vaikkapa käynyt jo purjehtijakurssin, voit jatkaa oppimista perämieskurssilla.

Lisätietoja kursseista ja aikatauluista tulossa pian, seuraa ilmoittelua listalla!

Lyhyesti…
Mitä: Purjehtija- ja perämieskurssit
Milloin ja missä: teoria luokassa huhtikuun lopussa, käytäntö veneellä
toukokuun loppu -> kesäkuun alku.
Miten: Ilmoittaudu nettisivujen kautta, ilmo aukeaa ti 20.4.

*****

6. Nokia-talkoot

Olemme taas mukana auttamassa Nokian yhtiökokouksen järjestelyissä ke-to 2.-3.5. Nokia-talkoot ovat tärkeä osa varainhankintaamme ja tänäkin vuonna tarvitaan suuri määrä trippiläisiä mukaan. Palkkioksi osallistumisesta on luvassa talkootunnit kaksinkertaisena, alennusta purjehtijakurssista ja/tai eskaaderipurjehdus. Merkitse siis päivämäärät jo kalenteriisi!

Tästäkin tapahtumasta lisätietoja hieman myöhemmin.

*****

6. Johtis 4/2012

Seuraava johtiksen kokous pidetään keskiviikkona 4.4. klo 18 JMT 3:n peli- ja sitsitilassa, tervetuloa!

*****

7. eVene-projekti edistyy

Ahkerat veneenhoitajamme ja muut talkoolaiset ovat saaneet eVene-projektia hyvin etenemään. Veneessä on nyt mm. moottori ja vetolaite asennettuna ja sähköasennuksia aloitellaan parhaillaan. Jos haluat mukaan talkooporukkaan niin ota yhteyttä veneenhoitajiimme. Netissä projektia voit seurata täällä: http://e-vene.blogspot.com/

*****